söndag 11 mars 2012

Kalas

En del leksaker för barn är verkligen inbrottssäkra och det behövs tydligen tre tjejer för att kunna få lös dem ur förpackningen ;)


Astrid var något fundersam och bekymrad över det där med att äta upp Pippi, Tommy och Annika så vi lät helt enkelt bli att skära upp dem.


Innebandyklubbor, discokula, målargrejer, pussel och en hel del annat blev det. Perfekta presenter för en som älskar att spela innebandy, dansa, måla, pussla och sånt. Emilfilmen som vi trodde skulle bli en konkurrent till Pippi visade sig vara lite för läskig för Astrid som annars är en väldigt tuff tjej. Hon höll för ögonen när Emil hade gjort hyss och Emils pappa ropade Eeeeeemiiiil!! Jag vill se Pippi istället sa Astrid och så blev det. Emil får stanna i snickerboa ett tag till.

Läste för övrigt i BVC-boken att det inte är någon kontroll som man kallas till vid 2 års ålder. Däremot står den med som rekommenderad kontroll, men jag vete sjutton om vi ska gå på någon sådan. Astrid är inte mager så vi är inte oroliga för vikten. Hon äter bra och varierat. Rent utvecklingsmässigt tror jag nog att vi kan bocka av en del på 3-årslistan. Hon pratar mycket och med långa meningar, hon räknar utan problem till 12 och ibland längre än så, både fin- och grovmotoriken fungerar problemfritt, hon kan ta och utföra flera på varandra följande instruktioner (man behöver alltså inte ta en sak i taget), hon kan massor av sånger så vi är inte oroliga överhuvudtaget för att hon inte utvecklas som hon ska. Men framförallt är hon glad, sprallig, full av energi och bus, bestämd, hett temperament (vet inte var det kommer ifrån), framåt, spontan, go, omtänksam och helt enkelt världens bästa Astrid!

1 kommentar:

  1. Det är klart att man inte kan äta Tommy och Annika?? ;)

    Var har ni hittat den fina tårtan? Har du fler dolda talanger? Vi körde glassbomb. Det funkade det med :)

    SvaraRadera