måndag 6 juni 2011

Nationaldagen

Inga Sverigeklänningar på barnen, inga svenska flaggor och inte har vi sjungit nationalsången heller. Vi är lite dåliga på det här med att fira vår nationaldag jämfört med många andra länder. Vi har haft lite annat att göra idag. Vi har högtryckstvättat drygt 100 kvadratmeter altan, ätit lunch ute, tvättat utemöblerna, vikt stora tvätthögar, lekt i sandlådan, sått frön i pallkragarna, grillat ananas till mellis, rengjort krukor, kastat i oss lite middag, barnen fick leksällskap i sandlådan av grannflickan, slipat och oljat bordet och nu har vi bara stolarna kvar så är utemöblerna färdiga för säsongen, men det får bli en annan dag.

Sedan ska vi ju olja altanen, plantera lite sommarblommor i krukor, plantera buskar och träd, flytta och sanera den blivande lekstugan, flytta sandlådan, lägga ut lite jord, kratta och så lite nytt gräs på de gropiga ställena på baksidan, gräva bort en lång stengång och fixa gräs där också, ta bort några björkar osv osv. Fast vi har ju hela sommaren på oss så även om listan är lång så tror jag faktiskt att vi kommer att hinna vara lite lediga också.


Barnen hjälpte till att så frön och vattna och när Alice inte fick vattna mer i pallkragarna vattnade hon gräset istället. Astrid hjälpte till att hålla ordning på slangen.


Båda barnen dissade den grillade ananasen med vispad grädde som för övrigt var grymt god. Astrid ville äta ananasen naturell, alltså ogrillad. Alice ville inte äta ananas överhuvudtaget. Här försökte vi göra oss till och göra ett lite extra gott mellis och så ville ingen av dem ha.


Astrid tyckte att det var himla kul att springa omkring med hörselkåpor med inbyggd radio. Musik medan man jobbar på ute gör ju det hela mycket roligare såklart.


Något mindre roligt som vi har kvar att göra innan vi kan göra poolen helt redo för sommaren är att fiska upp den enorma groda som ligger i poolens pumpbrunn. Den måste ha hittat dit i höstas efter att vi gjort i ordning poolen för vintern och sedan har den fått spendera hela vintern där nere i pumphuset. Den lever förstås inte. Vi är inte så sugna på att snart behöva känna lukten av död groda när den börjat ruttna i värmen.

2 kommentarer:

  1. Ja, ni har ju lite att stå i nu ;-) Det slog mig idag att det snart är söndag, kändes som en evighet när jag bokade biljetterna!

    SvaraRadera
  2. Suprise, suprise att Vincent också dissar ananas i allas dess former. ;)

    SvaraRadera