söndag 11 september 2011

Lyckat rymningsförsök

Alice har aldrig gjort ett endaste försök till utbrytningsförsök från spjälsängen och det är inte längesedan vi monterade bort ena sidan på sängen och ersatte den med en stödbräda som ett första steg på vägen mot en vanlig säng. I och med att hon inte är så lång så fungerar det bra än.

Astrid däremot gjorde sitt första utbrytningsförsök i förrgår natt och lyckades. Inte alls oväntat med tanke på hur vig hon är. Utan att ha sett hur det gått till så är jag bombsäker på att hon har slängt upp foten över kanten och svingat sig över. Gråtande mötte hon sin far i dörren och förklarade att hon hade trillat. För att inte behöva åka till sjukhuset mitt i natten pga hjärnskakning eller armbrott monterade vi loss ena sidan även på Astrids säng i går kväll. Vi har velat vänta så länge som möjligt då vi vet att hon nog inte kommer att snällt ligga kvar i sängen som storasyster gör. Vi gissade rätt även där. Fyra gånger fick vi gå och lägga henne i sängen efter att hon stod i dörren och ropade. En gång hördes en duns och när jag rusade in var Astrid lugnt på väg att klättra upp i sängen igen. Jag stoppade om henne medan maken fixade lite mjukt underlag på golvet närmast sängen och sedan sov hon till 5.50 då hon tassade in i vårt sovrum och meddelade att hon ville ha välling.

Klätterfia!

2 kommentarer:

  1. Okej. Kul! Hoppas vi ses nästa gång du är i Kiruna :)

    Holger har försökt rymma ur spjälsängen flera ggr, än har han inte lyckats men det kommer väl!

    SvaraRadera
  2. Astrid har också kvar spjälisen, fast med höga sidor som hon varje morgon klättrar över, lite i väntan på en ny storbarnssäng... och ett nytt storbarnsrum!;)
    Hilding lär nog inte komma över spjälorna i sin säng den närmaste tiden misstänker jag, han är alldeles för "stabil", haha! Men snart får han nog också en bräda och öppen säng.

    SvaraRadera