måndag 24 maj 2010

18-månaders kontroll

I dag har vi varit på bvc för 18-månaderskontroll (okorrigerat) och vaccinering av Alice. Egentligen skulle det ha gjorts för 1 månad sedan, men i och med att hon fick sin sista synagisspruta då så fick vi skjuta på det lite då det ska gå några veckor mellan sprutorna.

Nu väger hon 10,3 kilo, vilket är ca 1 kilo mer än vad jag vägde vid samma ålder (korrigerat då förstås). Mätstickan visade 79 cm, vilket är 1 cm längre än vad jag var. Inte så pjåkigt för en extrem prematur!

Hon klarar dessutom av det mesta som en "normal" 1,5-åring ska göra och mer därtill. Det man kanske kunde önska är att hon går, men hon är fortfarande inte sen med det. Hon kan säga väldigt många fler ord än vad som förväntas av henne och hon sätter ju ihop 2- och 3-ordsmeningar ibland och det behöver hon inte kunna förrän hon är 2 år. När det gäller talet så ligger hon ju egentligen lite före i och med att hon inte är 1,5 år korrigerat än. Förutom talet så kan hon en del andra saker som hon inte "behöver" kunna än. Det blir spännande att se hur hon har utvecklats till den riktiga 18-månaderskontrollen i Sunderbyn i augusti.

Så, även om det på vissa plan kanske går lite långsammare här i Holland än i Italien så går det ju ändå riktigt riktigt bra! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar