fredag 14 maj 2010

Pappas flicka

Att Alice är lik sin pappa är ingen nyhet, men kommer hon även bli lika duktig på att laga mat? Det återstår att se, men ett intresse för matlagning finns redan. Det är roligt att titta på när vi stökar i köket och nu har hon fått en egen spis som hon använder flitigt.
Pappan i huset grillade igår och vi hade Malin och Fredrik här som middagssällskap - trevligt trevligt! Och gott! Fast det är det alltid när Thomas kockar. Vi hade ju tänkte premiärgrilla tillsammans med M & F, men vi tjuvstartade lite och värmde upp grillen redan i förrgår:) Det märks förresten att man inte är van vid sena kvällar längre. Som småbarnsförälder lägger man sig ofta tidigt och efter lite vin somnade jag nog innan huvudet ens nådde kudden. Beror det på ålder månne ;)
Vad Alice bjuder på vet vi inte riktigt.

Inget är fel säger Alice, sleven SKA vara i ugnen och "vippen" SKA ligga på spisen.


Det är viktigt att knåda degen ordentligt även om måttsatsen också ligger i skålen.


Provsmaka måste också göra innan maten serveras.


Och Astrid då, vad är hon intresserad av? Mat skulle jag vilja säga. Hon vill nog smaka på allt gott Alice lagar :)


Förutom matlagningsintresset så verkar hon även ha ärvt intresset för bilar. Bilar är roliga att se på, det är roligt att köra små leksaksbilar på golvet och det fungerar även att se på barnprogram sittandes på en bil.




Det dröjer nog inte heller länge tills Alice kan hantera en "dota" (dator). Datorintresset har funnits länge och hon sitter gärna med när pappan flyger sina rymdskepp och skyndar sig att hamra på tangentbordet.

Matlagning, bilar och datorer är det som gäller med andra ord!

1 kommentar:

  1. Undra just vad Livsmedelsverket skulle säga om att ha golvet som arbetsyta..... Härliga bilder.

    SvaraRadera