torsdag 27 maj 2010

Jag tänker så det knakar

Även om Astrid själv tycker att hon är en stortjej så är det ju faktiskt ett tag kvar tills hon verkligen är det, men jag sitter här och funderar på hur vi ska lösa det med eget rum och såna saker. Man kan ju planera och förbereda lite även om det är månader bort. Vi har i alla fall bestämt oss för att Astrid ska flytta ut ur vårt sovrum betydligt tidigare än vad Alice gjorde. Alice fick ju göra det först när Astrid flyttade in hos oss. Frågan är då om vi ska placera Astrid i ett eget rum (det som är gästrum nu) eller om tjejerna ska sova i samma rum. Eller är det dumt kanske? De kanske stör varandra? Vi funderade på om de skulle ha ett gemensamt sovrum och ett gemensamt lekrum. Eller tänker vi helt tokigt då? I och med att det är så liten ålderskillnad antar jag att de under en ganska lång tid kommer att leka med samma typ av leksaker och om de har varsitt rum ska vi då ha dubbel uppsättning av allt eller ska vissa leksaker finnas i den enas rum och vissa i den andras?? Det känns ju konstigt. Alices spis till exempel är väl något som båda kommer att använda under samma tidsperiod, men inte kan man ju köpa en till för att ha i rummet bredvid? Och så kanske de ändå leker mest med varandra i samma rum och så står den dubbla uppsättningen av leksaker oanvänd i rummet bredvid.

Man kanske till en början, när Astrid ska börja sova i ett annat rum, bara placerar hennes säng i gästrummet (utan att göra om det) och ser hur det går och hur mycket hon vaknar på nätterna. Om hon är en sån som vaknar mycket kanske det är dumt med gemensamt sovrum, men om inte så borde det kanske fungera. I så fall kan vi ju vänta med att göra om gästrummet till barnrum tills vi vet hur vi ska lösa det hela.

Det optimala hade kanske varit att de hade varsitt litet sovrum med varsin dörr in till ett lekrum som ligger mellan deras sovrum, men nu ser det inte ut så hemma hos oss och bygga om tänker vi då inte göra.

Sen kommer man väl till ett läge då de vill ha varsitt eget rum på riktigt, men det borde ju vara ganska många år dit?

Vad tycker ni?

2 kommentarer:

  1. Ja,alltsa det ar ju knivigt det dar...det optimala vore ju forstas som du skriver varsitt sovrum och gemensamt lekrum....Men sa ska man ju ha sa manga rum ocksa!
    Ni far nog helt enkelt prova.Jag tror nog att det kommer funka bra att sova i samma rum-kanske lite krangligt i borjan innan de vanjer sig-men sen tror jag det blir bra.Lycka till!Kram.

    SvaraRadera
  2. Har också känt av problemet även om det inte är riktigt lika tätt mellan pojkarna som mellan era tjejer, men just leksaker kan man ju inte ha två uppsättningar av allting=)Här sover de i varsitt rum och tur det för Harry är den som är orolig till och från om nätterna medans Alvin sover och han skulle nog bli väldigt störd om de sov i samma rum. Dessutom nu när Harry är 3 så vill han vara ifred från Bus och riv-Alvin 1,5 och då kan han stänga in sig med sin lek...rollek,bygglek mm Fin blogg förresten o Tack för inbjudan, det är så kul och få se Alice som lite större + lillan förståss=) Kram Annika

    SvaraRadera