måndag 20 september 2010

Jag blir så trött

Som många redan har sagt så är vi alla förlorare oavsett hur vi röstade igår. Att ett parti som Sverigedemokraterna kommit in i riksdagen känns ju inte bra, men samtidigt ska vi komma ihåg att Sverige är en demokrati och vi har alla rätt att själva välja hur vi ska använda vår röst. Det är bara att gilla läget på nåt sätt. Det måste ju finns en anledning till att drygt 500 000 svenskar har röstat på detta parti. Ska man skylla på att det är idioter som inte vet bättre som har röstat på dem? Eller ska man skylla på att övriga partier inte varit tillräckligt bra, inte fört fram sitt budskap tillräckligt bra? Eller ska man låta bli att ge någon skulden för det? Just nu blir jag bara så trött på att alla verkar vilja skylla på någon och gärna vill lämna över ansvaret på någon annan att lösa "problemet". Om det är så att både de rödgröna och alliansen inte vill ta i SD med tång kanske de borde göra gemensam sak av det och jobba för att SD inte ska få något inflytande. Det känns lite trist att många rödgröna nu (av det jag läst, sett och hört) lutar sig tillbaka i sina stolar med armarna i kors och nästan ser lite skadeglada ut när de väntar på att få se hur Alfons pappa (ja är inte Fredrik Reinfeldt lite lik honom? ;)) har tänkt lösa det här. Jag tycker att det är en lite tråkig inställning. Nu är det som det är. Alliansen sitter kvar. Jag förstår allt det där med opinionsbildning, men just åsikterna kring SD verkar ju alla partier ha gemensamt och om man vill jobba för Sverige känns det rätt meningslöst och korkat att motarbeta varandra bara för sakens skull. Folket har röstat, acceptera det och gör det bästa av situationen! Vill man få igenom ett regeringsskifte så är det val igen om 4 år. Det här valet är över och folket har sagt sitt.

2 kommentarer:

  1. Dn hade ett förslag att de rödgröna och alliansen skulle komma överens om att neutralisera SD, d.v.s. att de alltid lägger ner procentuellt antal röster var så att totalen blir 20. Då har det inte någon betydelse hur SD röstar och kontentan blir att Riksdagen har 20 ledamöter färre, d.v.s. det är som att SD inte är där. Jag tror att det är det MP menar när de vill ha ett möte alla tidigare riksdagspartier (de 7). Kanske inte fair men ett sätt att slippa främlingsfientlighet. Sedan MÅSTE de börja prata integration också och göra situationen bättre så att inte SD-väljarna blir fler nästa gång!

    SvaraRadera
  2. Absolut! Jag håller med dig till 100%.

    Tänk sen om de rödgröna och de blå faktiskt skulle kunna samarbeta för att tillsammmans få bort de gula, nästan så att det skulle kunna komma lite gott från situationen som vi redan är i då:)

    SvaraRadera