måndag 1 november 2010

I går

I går var det söndag. Vi hade inga planer för dagen. Vi har inte planerat särskilt mycket alls på väldigt länge. Vi har ju gått och varit snoriga och hostiga och inte vetat förkylningsstatus och energinivå från dag till dag. Nu verkar hostan ha lämnat oss, kvar är lite trötthet, men det får man leva med. I går ville vi ta oss ut ur huset och göra något. Efter middagsvilan packade vi in os i bilen och styrde mot Gammelstad för att hälsa på hos Anna, Mathias och barnen. Mycket trevligt var det och vilket fint hus de har. Thomas var nog mindre nöjd att jag kom därifrån med en massa idéer. Jag blir ibland lite less på att vi liksom aldrig blir färdiga så att man får till det där sista. Jag vill ha piffdag och fixa med de sista detaljerna. Så småningom kommer vi väl dit också, men jag har inte världens bästa tålamod och vill att allt skulle ha varit färdigt typ i går. Det hade säkert varit färdigt för längesen om man inte var begränsad av såna dumma saker som tid och pengar. Det går inte att hinna med hur mycket som helst när man är småbarnsförälder och vi har fortfarande inte kammat hem någon storvinst så vi får ta det i ett lugnare tempo. Man blir ju inte direkt rik på att vara föräldraledig.

Alice var nöjd med besöket. Melwin hade maaaassor av bilar i sitt rum. Den annars så försiktiga Alice vågade sig till och med i väg till Melwins rum helt själv. Hon blev inte ens rädd när pojkarna sprang omkring och busade som hon annars brukar bli, hon skrattade bara och tyckte det var roligt. Riktigt nöjd var hon när hon fick prova köra radiostyrd bil. Jag kunde se att det glittrade till i Thomas ögon också. Han blir nog inte alltför ledsen om Alice skulle råka få just en radiostyrd bil av tomten.

Dagen avslutades med Maxmiddag. Alice var hungrig efter all lek och hade bråttom att få i sig maten, framförallt dessingen. När Astrid ätit upp sin mat (Makaronigryta, inte Maxmat) roade hon sig med att använda haklappen för att leka tittut med oss.


2 kommentarer:

  1. Åh,leker hon också tittut? Det är såå gulligt. haha!

    SvaraRadera
  2. Boppa näsa.. Kanske ett nytt uttryck för Alice?! :)

    SvaraRadera