lördag 23 april 2011

Choklad vs frukt

Tänk att två syskon kan vara så olika. Det är inte första gången jag förundras över det. Alice ville först inte överge sin gröt för mat. Astrid totaldissar gröt, men ääälskar mat i de flesta former. Särskilt fisk. Alice vill inte äta frukt. Astrid ääälskar frukt. Alice tycker om choklad, eller snarare ääälskar choklad, som numera istället för russin är hennes lördagsgodis (Lugn alla som inte tycker att små barn ska äta sånt. Hon får 4-5 småsmå bitar choklad på lördag. Inga stora mängder alltså. I våra mått mätt i alla fall.) Astrid som egentligen inte börjat få lördagsgodis än, men som skriker som en galning om hon inte får en skål när storasyster får det oavsett om skålen innehåller något eller inte, skulle få provsmaka en pytteliten bit choklad. Bara för att hålla ett litet försvarstal när det gäller Astrid så känns det som att det kommer att bli svårt att hålla henne borta från sötsaker särskilt länge till i och med att hon ser vad Alice får och dessutom känns det knappast som att hon kommer att bli förstörd för livet om hon får smaka godis nu eller om ett år eller två. För att trösta de som eventuellt rasar över att vi ens tänkte tanken att låta Astrid få smaka godis kan jag säga att Astrid inte var ett dugg imponerad av choklad och hon spottade ut den. Nej tacka vet jag äpplen säger Astrid.

Söt som socker är hon då i alla fall även om hon dissar sötsakerna.

2 kommentarer:

  1. Ja inte kommer det vara lätt att hålla lillasyster från snacket nu när stora får. Ellie brukar titta när Vincent får russin och då och då får hon smaka ett. Godiset är han så snål om så det är ingen risk att han bjuder lillsyrran. ;) Nåja, det går så länge det går.

    Nu börjar ju glassperioden också. Lycka till att lura Ellie om alla andra äter. Hon är väldigt mån om att få äta och dricka allt hon ser och har just börjat kunna kommunicera sin vilja med grymtande ljud och läten.

    SvaraRadera
  2. Hilding ÄLSKAR godis! Han fick premiära nu i påsk med några skumkycklingar och chokladägg (ja, det blir som svårare och svårare med godisätande syskon) och ojoj nu har vi gjort det.
    Daniel påstår att han brås på mig, och (harkel harkel) det kan nog faktiskt kanske stämma!;)

    SvaraRadera