tisdag 26 april 2011

Hostig, men frisk

Inte för att jag tror att någon är intresserad, men efter ett besök hos farbror doktorn på barnmottagningen i Sunderbyn fick vi veta att Alice är frisk. Att hon är feberfri visste vi ju redan. En febertermometer kan vi hantera. Hostig hör vi att hon är, men det är ju liksom lite svårare att avgöra om det skulle kunna vara en luftvägsinfektion eller något som behöver behandlas. Det är så många barn som haft luftvägsinfektioner och lunginflammation nu så vi ville gärna att de kollar Alice noga så att hon inte dras med något sådant. Hon har ju liksom nog besvärligt med luftvägarna ändå för att hon ska behöva gå med obehandlade sjukor.

Crp:t var så lågt så sjuk är hon inte. Däremot har hon nog haft ett förkylningsvirus som nu har gått över. Däremot kan hostan dröja sig kvar ett bra tag efteråt om man har otur. Viruset har lämnat kroppen, men det kan fortfarande finnas sånt som ska hostas upp så vi fick med oss lite slemlösande medicin för att göra det lättare för Alice att hosta upp det som ska upp. I och med att hon inte är sjuk innebär det förstås att hon kan gå till förskolan och vi får vara ute. Vi ska bara tänka på att hon inte ska bli kall och att hon kanske inte behöver springa omkring jättemycket så att hon blir väldigt ansträngd och hostar mer på grund av det. Fast i morgon blir det ingen förskola ändå för då ska vi på ett annat besök på Sus med henne. Vi borde få ett vipkort eller nåt tycker jag.

Behöver jag säga att jag har massor massor dåligt samvete över att jag lär henne springa omkring och anstränga sig en hel dag utomhus när vi var till Storforsen..

Ja och som om det inte vore nog så fick Astrid feber i eftermiddag. Kanske inte helt oväntat, men lika tråkigt i alla fall.

2 kommentarer:

  1. Skönt att det inte var samma som H hade! :) Hon blir nog kry snart -lillasyster med :)

    SvaraRadera
  2. Det är tydligen nått som går. På Jakobs dagis har dom haft problem länge, feber som sitter i typ en vecka och sen hosta och snoriga näsor. Jakob är ju frisk förutom hostan nu, och Julia tampas fortfarande med febern.

    Julia har inte haft chans att vila alls utan har blivit runtsläpad land å rike runt under påsken och sen leos idag, vilka hemska föräldrar vi är. :P Men på Leos satt hon mest i vagnen. Jakob är ju sjukt uttråkad, ja Julia också för den delen så nått måste man ju göra! =)

    SvaraRadera