fredag 22 april 2011

Långfredag

Betyder långfredag att dagen är så lång att man hinner göra en massa saker? Det känns i alla fall som att vi har gjort det.

Efter en frukost i lugn och ro var det dags för påskägg, stooora påskägg. Det råder förmodligen delade meningar om när den där påskharen egentligen ska komma, men till oss kom den idag. Wow sa Astrid om sitt ägg och skyndade sig fram, försökte lyfta det, men det var ju så stort. Efter en stund fick hon upp det och hittade en tågbana.


Alice, som först var upptagen av sina två leksaksbilar, blev plötsligt intresserad av att vara med och leka med tåget och det fungerade ju faktiskt ganska bra att köra med bilarna på rälsen.


Efter en stund övergav Alice både bilar och tåg för att "göra pärlor" som också fanns i ägget. Då passade Astrid på att snotta Alices ena bil. Astrid verkar för övrigt också bli en biltjej, men det är kanske inte så konstigt. Sådan storasyster sådan lillasyster.


När de fått leka med påskäggsinnehållet den stund klädde vi oss för att gå ut. Alice styrde, inte helt oväntat, stegen mot sandlådan och lillasyster hakade förstås på. Lite ishackande från poolen och eliminering av getingbon hann jag ock maken med medan barnen lekte.


Efter lunch och vila promenerade vi till hamnen för att äta mellis. På väg hem stannade vi i lekparken och Alice hade ingen lust alls att gå hem därifrån medan Astrid som var livrädd för gungorna inte hade något emot att gå hem.


Hemma fick vi besök av en liten påskkärring. Närmare påskkärring än så här kommer vi inte i vårt hus. Alice vägrade och Astrid satt inte still tillräckligt länge för att vi skulle få "sminket" på plats ordentligt. Hon gapade och var mer intresserad av att smaka på kritorna, men attan så söt hon är!

Lite baconlindad grillad kyckling, grönsallad med fetaost, tzatziki* och smörstekt minisparris på det och jag kan inte säga annat än att den långa fredagen avslutades lika bra som den började.

*stavningskontrollen på bloggen föreslår att vi skulle ha ätit Tanzania, Patrik eller Tadzjikistan till kycklingen istället för tzatziki. Någon som provat och kan rekommendera det?

2 kommentarer:

  1. Vilka härliga bilder! Syskonen är så stora nu att jag totalt glömt bort att man faktiskt ska påskägg när man är liten.. Men det tar vi igen :)

    SvaraRadera
  2. Förresten, kan du skicka några påskbilder? :)

    SvaraRadera