torsdag 24 mars 2011

Sjukt skrämmande skämt

När jag läste om att "de" funderar på att stänga helikopterplattan på NUS för att istället låta ambulanshelikoptern landa på flygplatsen för att lasta om patienten till ambulans för vidare transport till sjukhuset pga av att landstinget inte har råd att bekosta ljudisolering av bostadshusen kring sjukhuset trodde jag att det var ett skämt. Att lasta om en patient för att åka sista biten med marktransport tar 45 minuter. 45 minuter!! Vem som helst förstår ju att det i akuta situationer inte finns 45 minuter tillgodo. Det finns ju en anledning till att en patient flygs med helikopter och inte är det ju för att det finns gott om tid i alla fall. Ska det här vara vårt regionssjukhus?? Vi har sjuttioelva helikoptrar om dagen, både ambulans- och militärhelikoptrar, som flyger rakt ovanför vårt hus och visst kan jag bli lite smått irriterad över det ibland, men vi har ju vetat från första början att vi bor nära flygplatsen och då får man ju gilla läget. De som bor nära NUS kan väl ändå inte ha missat att det finns ett sjukhus i närheten. Sjukt är vad det är. Skrämmande också.

1 kommentar:

  1. Herre gud, det kan ju inte vara sant??? Hur tänker dom. Usch, får en klump i magen. Det ska alltså har stor betydelse vart i landet man bor om chanserna för att överleva ska öka. Såååå galet. Blir riktigt förbannad. Jag är ju grymt tacksam över att du fick flyga ner, vill inte ens tänka på vad som kunde ha hänt annars.

    Hoppas beslutsfattarna tar sitt förstånd till fånga. Precis som du säger, så är de som bor eller flyttar in i närheten av ett sjukhus/flygplats el dyl medveten om att transporter sker. Då får de väl helt enkelt se över ett annat boende. Usch, känner att jag skulle kunna skriva en hel uppsats här...

    Kram

    SvaraRadera