måndag 9 maj 2011

Terroristjägarna

Vi har haft en del underhållning under vår resa. Det började redan på planet ner till Mallorca då några passagerare ville att hela bagageutrymmet skulle gås igenom för att hitta en resväska. Det är väl bara sisådär 400 passagerare och lika många resväskor som de i så fall skulle behöva leta bland för att hitta terroristväskan. I sista sekund fick en av resenärerna, istället för att sätta sig på planet till Mallis, åka till sjukhuset pga en hjärtinfarkt eller hjärtattack. Detta hände alltså efter att han hade checkat in sin väska. Några av våra medpassagerare råkade alltså höra att det fanns en väska incheckad vars ägare inte skulle åka med och de gjorde genast en väldigt stor grej av det och tyckte att det fanns stora brister i säkerheten. Det kan man ju naturligtvis tycka för visst kan det ju kännas lite olustigt att någon kan skicka med en väska, men inte själv åka med. Vad innehåller den väskan liksom?

De ville inte heller riktigt lyssna på personalen och den ena som sade sig arbeta med säkerhetsfrågor var väldigt upprörd och lyckades få med sig andra passagerare som inte var inblandade från början. De ville att allt incheckat bagage skulle gås igenom, sedan ville de inte åka med osv. Flygvärdinnorna (det värsta upproret var alltså ombord när alla boardat och vi var på väg att taxa ut) försökte lugna dem med att mannen som hade hunnit checka in sitt bagage ingick i ett sällskap på 10 personer och att sällskapet ansvarade för hans väska, men de köpte inte den förklaringen och menade typ att alla de 10 personerna ju kan vara självmordsbombare i och med att ingen kände till dem. Plötsligt lugnade de ner sig och tyckte att det var ok att vi skulle få lyfta då en flygvärdinna meddelade att hon är gift med en av männen i det stora sällskapet och alltså kunde hon intyga att hon känner dem och att det inte var några konstiga typer. Alltså, hur dum får man vara?? Jag är ledsen, men om jag hade fått för mig att det var något farligt i den incheckade väskan hade jag aldrig köpt att en flygvärdinna kommer och säger att hon är gift med en i sällskapet. Vad är det som säger att hon inte också är terrorist? Inte ger jag mycket för den där killen som påstod sig arbeta med säkerhetsfrågor.. Under tiden då det här utspelade sig satt jag och lillasyster helt lugna och funderade på vilken drink som skulle få inleda vår semester :)

1 kommentar:

  1. Orka bry sig om terrorister när drinkvagnen var i antågande.. För att inte tala om när flygvärdinnan (trodde jag) skulle samla in tomma muggar innan landning..

    SvaraRadera