torsdag 19 maj 2011

Vad är det med en del??

Det årliga vägmötet ägde rum igår. Ingen av oss deltog, men vi fick efteråt återgivet vad som sades och vad som hände där och jag undrar faktiskt hur en del är funtade. Finns risk för att det blir ett långt inlägg för jag blir rent ut sagt så j-a arg trots att jag inte var där och hörde allt live.

Redan förra året var det ju diskussioner om att en sträcka av vägen är så dålig och att det minsann är nybyggena med tung trafik som förstört den trots att inget har gjorts åt vägen sedan början på 80-talet. Inte vet jag, men inte tror jag ju att en väg håller hur länge som helst och det börjar ju vara ett tag sedan om man orkar räkna åren. Då behövde ingen av de som bor längs vägen vara med och betala för asfalteringen och nu vill de alltså att det inte ska tas pengar från vägföreningen till vägförbättringar utan att de som nu har byggt hus faktiskt får stå för det. Är de inte kloka?? Ska de nyinflyttade stå för att fixa en ny väg som redan innan var väääldigt sliten?? Vad är det för sätt att välkomna nya grannar på??

De gnäller fortfarande, och har författat några skrivelser som jag inte ens förstår vad de tänkt göra med, om att de tycker att markägaren förfarit svikligt som sålt tomter så att de har fått nya grannar och en usel väg pga det fast det egentligen inte ens är de nya grannarna som förstört vägen. Nästan alla nya grannar deltog på mötet och de kände sig verkligen välkomna till byn. Usch, jag skäms. Inte för min egen del, för vi tycker bara att det är roligt att det kommer lite nytt folk hit, men jag skäms för att de som bott här längre än alla oss andra beter sig så illa.

En annan punkt på dagordningen var vår soptunna som står vid vägskälet och inte intill vårt hus. Locket har blåst av under veckan vilket har lockat dit fåglar som har hackat på den översta soppåsen och spridit ut lite av soporna kring tunnan. Jag har sett det och tänkt gå dit och plocka upp det, men de få gånger vi har passerat har det inte varit läge att stanna med trötta och hungriga barn. Vi har inte heller varit helt pigga under veckan. De satt alltså och diskuterade vår soptunna under mötet utan att vi ens var där och kom med förslag att vi borde ha tömning var 14:e dag. Vad har det med saken att göra? Om locket blåser av så spelar det väl ingen roll hur ofta vi har tömning och vilka är de att bestämma hur ofta vår soptunna ska tömmas?? Det här är första gången det händer och alltså inget som sker dagligen eller ens en gång i månaden. Jag skulle förstå att det är väldigt störande om det skedde ständigt. Istället för att ta upp det på ett möte, varför inte ta en kort promenad till oss och fråga om vi sett att locket blåst av och att fåglarna har spridit ut lite sopor? Det kan ju vara så att vi inte har sett det själva. Nej, istället tar man upp det på ett möte och kommer med idéer om hur ofta vi ska ha soptömning. Åååååh jag blir galen! Det är samma gubbe som tidigare i vår när vi passerade hans hus på väg till postlådan stannade till och bytte några ord med oss och inte visste vilka vi var..
Gubbfan: Jaha, vilket hus bor ni i då?
Jag: Eeeeh, ja i det bruna timmerhuset.
G: Jaha, ja det är ju inte så lätt att hålla reda på alla nya. (Nä det förstås för vi har ju bara bott här i några år)
J: Eeeeh, nej det kanske det inte är.
G: Jag har ju inte sett Thomas på flera år heller. (Eeeeh, jag trodde de träffades på förra vägmötet och det var inte flera år sedan)
Kanske dags att överväga att flytta till hemmet istället om man är så förvirrad.

De (inte alla, men vissa av de som bor längs samma väg som vi) är tamigtusan inte riktigt kloka och de borde skämmas! Men något positivt är att vi "nya" faktiskt nu är i majoritet så de kan lägga ner sitt gnäll och skärpa till sig för nästa vägmöte kommer nog inte att bli lika roligt för dem, ha!

3 kommentarer:

  1. När jag hade bott här i ungefär fem år var det fortfarande en granne som frågade vem jag var, trots att vi möttes nästintill dagligen på hundpromenader. Nu har han dessvärre gått bort, men jag tyckte om våra små pratstunder som alltid handlade om exakt samma sak. ;)

    Pratstunder med dina surgrannar hade jag dock helst undvikit i den mån det går.

    SvaraRadera
  2. Men alltså, ja det finns ju folk.. Haha.. Vad ska man säga. Haha... Men visst fixar ni nu sophämtning var 14e dag, hahahahaha....

    SvaraRadera
  3. Men så irriterande! Typiskt jävla griniga gubbar att inte kunna säga till er att dom stör sig på eran soptunna, och vad är det att störa sig på? Dom har nog för lite att göra på dagarna!
    Vars mamma och pappa har stuga (i sinksundet) så har deras förra granne asfalterat vägen, själv, i fyllan. Den är inte så rolig att köra på=)

    SvaraRadera