fredag 11 februari 2011

Stora tjejen

På en vecka blev Alice värsta stortjejen som går på förskola. Visserligen har jag inte lämnat henne där helt själv en hel dag utan bara korta stunder, men det känns som att det har hänt massor med henne på bara några få dagar. Hon kan redan en massa saker som vi förmodligen aldrig har låtit henne göra själv här hemma och hon är helt enkelt lite annorlunda än i måndags innan vi för första gången klev in genom dörrarna på förskolan.


Första inskolningsveckan summerar vi som toppen! Superbra personal och härliga barn. Alice har haft bråttom till förskolan på morgnarna, hon äter mat och grönsaker som hon inte velat äta hemma även om hon faktiskt brukar tycka om det mesta även hemma. Idag körde hon dock GI och åt pannbiffen, men sorterade bort potatisen :) Hon förmedlar tydligt vad hon vill och inte vill, hon gör egna små äventyr till de olika rummen, men håller lite koll på att antingen jag eller någon annan vuxen finns i närheten och hon har hittat en låda med favoritleksaker (bilar naturligtvis). Idag vinkade jag och Astrid hej då nästan direkt och gick på promenad runt Bergnäset innan vi åt vår lunch i personalrummet. Efter lunch fick vi komma tillbaka för att hinna hem till eftermiddagsvilan. Nästa vecka ska Alice få vila på förskolan. Det blir spännande i och med att de sover ute i vagnar och det är hon inte van vid, men jag tvivlar inte en sekund på att hon inom några dagar sover gott i vagn också. Första inskolningsveckan är över och nu tar vi helg! :)

1 kommentar:

  1. Vad skönt att inskolningen flyter på så pass bra! Måste kännas som en lättnad att det börjat bra. Jag är redan nervös för när det blir Livias tur haha. Fast är ett tag kvar ännu tack å lov!

    SvaraRadera