söndag 8 januari 2012

Middagstips igen

Dagens middag blev en kållåda. Enkelt, nyttigt och framför allt gott!


Riv ett stort vitkålshuvud, några morötter och lite lök. Lägg på bakplåtspapper i långpanna och häll lite olja över. Tjong in i ugnen på 175 grader i ca 10 minuter tills det blivit mjukt.

Ta ut plåten ur ugnen. Smula 700 gram - 1 kilo köttfärs över. Krydda. Vi valde salt, svartpeppar, soja och durban curry (funkar förstås med vanlig curry). Krydda ordentligt, och då menar jag ordentligt, för det blir rätt mycket mat av ett stort vitkålshuvud och allt det andra. Knäck i 4 ägg och rör om. Häller över 5 dl köttbuljong och rör om igen. Tjong in i ugnen igen tills det stelnat och blivit brynt, någonstans mellan 15 och 25 minuter beroende på hur mycket man har i formen.

Till detta åt vi skivad banan och kesella.

Nästa gång ska vi nog ta och hotta till det lite, det kändes som att det skulle passa att ha det lite mer kryddigt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar