tisdag 7 december 2010

9 månader

Nu har Astrid funnits med oss utanför magen lika länge som hon låg där inne. Eller egentligen fixade hon ju lite bonustid genom att envist stanna kvar där inne i värmen 15 dagar längre än beräknat så att vi blev tvungna att vräka henne tillslut, men några dagar hit eller dit har ju inte så stor betydelse. Fast just då, när jag gick där och väntade, var det inte alls roligt, men som med det mesta så har man en förmåga att glömma sånt. Inte konstigt alls egentligen med tanke på den belöning man får.

Då var hon en liten torr skrutt som vägrade släppa taget om matfabriken. Nu börjar hon vara en stor, fast ändå liten, tjej som kan en massa saker och inte alls mammas lilla bebis längre.

♥ 9-månadersAstrid har sedan någon vecka tagit sig fram genom att krypa.

♥ Hon ställer sig upp mot möbler med hjälp av bara en hand. Jag skulle inte vilja säga att hon går längs möblerna än, men hon försöker.

♥ Hon kan sätta sig ner från stående (minns att det tog ett tag innan Alice vågade sig ner när hon väl tagit sig upp).

♥ Hon är ganska stadig (ibland när hon har lust) och kan stå några få sekunder utan stöd, men det är alltså en väääldigt kort stund.

Sover sedan i torsdags hela nätter med undantag för en natt då hon saknade mamma. Jag hoppas att det inte bara är tillfälligt utan att hon har tänkt fortsätta med sin nya rutin att sova hela natten.

♥ Hon är världens gladaste, men med ett hett temperament.

♥ Hon älskar att kramas.

♥ Hon älskar sin storasyster och vill så gärna vara nära henne. Det är inte alltid ömsesidigt.

♥ Hon vet var lampan är.

♥ Hon säger kaka (lampa), mum mum (mamma), tittta (titta), dää (där). Ibland sätter hon ihop tittta dää. Ja det är ju inte så att hon grejar det där med tvåordsmeningar, det är ju bara för att hon vet att man säger de orden ihop ibland.

♥ När man tar något ifrån henne som hon inte får ha, när man sätter henne i matstolen och hon inte vill det får man höra nänänänänääää alternativt skakar hon på huvudet och säger nte (inte)! Hon vet vad hon vill (och inte vill) med andra ord.

♥ Hon kan vissa av rörelserna till "Nyss så träffa jag en krokodil" och "Imse vimse spindel".

♥ Och så är hon naturligtvis världens bästa Astrid!

Och nej, jag kunde inte hålla mig till julafton. Astrid fick det jag köpte åt henne i Stockholm redan nu. Det vore väl synd om hon hinner växa ur dem innan hon får dem. Vi kan säga att det är en 9-månaderspresent i stället. Fin är hon i alla fall i sin featherbody och sina loveleggings från Mini Rodini :)

3 kommentarer:

  1. Grattis fina Astrid!!!!
    /Tjejerna på B-näset

    SvaraRadera
  2. Jösses, har det redan gått 9 månader... Vad snygga kläderna blev på henne. Jag förstod att du inte skulle kunna hålla dig ;)

    Kram

    SvaraRadera
  3. Grattis Astrid i finfina kläderna!:)

    SvaraRadera