tisdag 31 augusti 2010

18 månaderskontroll

Då var det dags igen. Alice får ju gå på dubbla kontroller. Först okorrigerat på bvc och nu korrigerat på barnmottagningen i Sunderbyn.

Vi hade egentligen inte så mycket frågor eller funderingar inför besöket. Det känns som att det mesta flyter på. Vi jobbar på med maten och så mycket mer än det vi gör kan vi nog inte göra. Hon följer sina kurvor och väger nu 11,2 kilo och är ca 84 cm lång. Längden är lite osäker för Alice var inte helt nöjd med att behöva väga och mäta sig.

Den enda fundering vi hade inför besöket var hur hon går. Hon översträcker benen, särskilt vänster ben och hon går lite på insidan av fötterna. Sjukgymnasten kände en liten spänning i höger fotled och kunde se att Alice hela tiden jobbar med båda fötterna för att hitta balans. Redan innan vi tog av henne strumporna såg hon att fötterna liksom vibrerar för att de jobbar hela tiden. För Alice är det inte självklart än att springa omkring obehindrat. Det krävs fortfarande en hel del koncentration för att hitta balans. Det har vi ju sett. På mornarna märker man extra tydligt att det tar en stund innan hon kommer igång och på kvällen innan det är dags att sova har hon hunnit "värma upp" och har som bäst balans. Hur som helst behöver vi inte göra några övningar eller nåt då Alice är så aktiv och jobbar med det själv omedvetet. Sedan hon började gå i mitten av juli tycker vi själva att det blivit bättre och om 3 månader ska vi träffa sjukgymnasten igen för att se hur det ser ut då.

I övrigt fanns inget att anmärka på. Alice kan det hon ska kunna och mer därtill. Läkaren sa att hon är smartare än normal-1,5åringen, men det är ju ingen nyhet. Det har vi ju vetat hela tiden ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar