måndag 2 augusti 2010

Pseudotvillingar 2

Råkade publicera inlägget om pseudotvillingar innan jag var riktigt klar. Så blir det ibland med 2 små hemma och man har bråttom och råkar slinta på tangenterna. Det är en effekt av att ha pseudotvillingar alltså ;)

Det jag också läste var att det kan vara svårt för pseudotvillingar att få tydliga roller. Det kan bli svårt för dem att att veta vem som är storasyskon för det är inte så självklart att den som är äldst faktiskt är den som beter sig som ett storasyskon beroende på mognadsgrad. Det ligger säkert viss sanning i det. Värst var det tydligen om det äldre barnet är en pojke för flickor tenderar att mogna fortare. Vilken tur för oss då att vi har fått två flickor, då minskar kanske risken liiite för att våra barn ska drabbas hårt av liten ålderskillnad.

Det stod något om att det är viktigt för det äldre barnet att få ha vissa privilegier typ att vara uppe längre på kvällarna, men att föräldrar till pseudotvillingar ofta har samma regler för båda barnen. Men om just det är så viktigt och avgörande för utvecklingen och framtiden så får väl Alice vara uppe en stund längre på kvällarna. Svårare än så är det inte :)

Jag menar att det mesta blir vad man gör det till oavsett hur många barn man har, vilken ålderskillnad det är mellan dem, om det är pojkar eller flickor.

1 kommentar:

  1. Åh fan, jag trodde det var två barn inom ett år som gjorde dem till pseudo. Tur att Ellie kom två veckor senare än planerat så det blev drygt 18,5 månader mellan barnen, speciellt med tanke på att det äldsta är en pojke. ;P

    SvaraRadera