onsdag 4 augusti 2010

Roadtrip

Planen för dagen var att hela familjen skulle sitta i bilen vid halv 9 i morse för att åka till Happis. Halv 9 låg hela familjen fortfarande och sov eller rättare sagt började vakna till. Drygt en timme senare efter att vi ätit frukost och klätt oss satt vi i bilen. Det dröjde inte länge innan vi började känna en mindre trevlig lukt i bilen så vi svängde in i Persön för att byta blöja. Thomas gick iväg för att göra skitjobbet medan jag och Astrid väntade i bilen. Han kom tillbaka med Alice i famnen och den rena blöjan i handen. Hon hade vägrat att lägga sig på skötbordet, hon gallskrek och det var tydligen helt omöjligt att få henne att ligga där. Så vi öppnar bagageluckan i bilen, lägger ut lite filtar och handdukar och gör ett nytt försök där. När vi öppnar blöjan är den tom, haha! Ny blöja, på med kläder, spänna fast barnen i stolarna igen och vi kunde fortsätta resan.

Jag kan meddela att vi inte var ensamma om att tänka att en regnig dag är perfekt att spendera på IKEA. Parkeringen var full. Kön i restaurangen var lååång. Vi lyckades i alla fall få i både barnen och oss själva lite mat innan vi började kryssa med varsin vagn genom butiken och vi lyckades komma ut därifrån med nästan allt vi hade på listan. Sorteringskärl, en liten hylla till Alices rum, en pall och lite annat smått och gott.

Efter IKEA drog vi utomlands. Det var första gången för båda barnen faktiskt så nu kan de bocka av det på sina listor :) Det blev dock en kort utlandsvistelse för oss. Det regnade och barnen var trötta så Thomas sprang bara in och köpte en färgburk så att vi kan måla brädorna runt våra fönster. Vi måste alltså åka utomlands för att köpa färg till vårt timrade hus. Det är ju inte färg egentligen utan nån form av träskyddsolja som är färgad, men så att ådringen i trät syns igenom. Thomas gjorde ett stort misstag och det var att han tog med sig en färgbroschyr från butiken så att vi har namnet på färgen hemma när vi framöver behöver mer färg då vissa av dem är beställningsvara. En snabb blick i broschyren och jag såg att det ju faktiskt finns en massa andra fina färger på oljan istället för den vi har nu. Färg kanske man inte ska kalla det om man med färg tänker på något lite mer färgglatt. Svart var den jag fastnade för, Thomas suckade djupt, men höll med om att det skulle vara skitsnyggt. Ett nytt projekt läggs till listan, men det ligger lite längre fram i tiden. Ganska mycket långt fram i tiden om man frågar Thomas.

Och regnet det bara öser ner..

1 kommentar:

  1. Vincent och Ellie vann. Vincent var fyra veckor första gången han var till IKEA/Finland och Ellie var en vecka typ. ;D

    SvaraRadera