tisdag 31 augusti 2010

Då var det slut på det roliga

Imorgon börjar Thomas jobba igen efter nästan 2 månaders ledighet. Det känns konstigt. Tråkigt. Nu börjar vardagen igen. Jag och barnen ska hitta våra rutiner igen. Nya rutiner. Det har ju hänt en hel del med båda barnen under sommaren. Alice har börjat gå och Astrid är inte bara en ätande och bajsande liten varelse. Det blir som att börja om på nytt på nåt sätt. Min plan är (som vanligt egentligen) att ta dagen som den kommer. Inga krav, inga måsten förutom att mysa med barnen och vara ute och njuta av hösten. Har jag tur hinner jag kanske få något gjort också, men det får vara en bonus om det blir så.

När sommaren började hade vi en lång lista på saker vi ville hinna få gjorda. Vi hade inte räknat med att vi ens hinner göra hälften av dem, men vi har kunnat bocka av en hel del. Mer än vi trodde.

Måla huset check
Måla runt fönstren
check
Måla alla 4 ytterdörrar check
(insidan av en dörr är faktiskt kvar)
Olja altanen på baksidan
check
Bygga sandlåda check
Olja sandlåda check
Olja trädgårdsmöbler check
Klippa gräs massor av gånger check
Gallra upp i skogen bakom huset check
Såga ner småträd och sly längs uppfarten och dikeskanten check
Jämna till uppfarten
check
Plana ut vid sidan om uppfarten
check
Lägga ner slipers vid sidan om uppfarten check (blir helt färdigt vilken dag som helst)

Måla kring brunnen check
Bygga ett lock till brunnen check (också nästan helt färdigt)


Det vi inte hunnit göra är att fixa uppfarten helt färdig, men det har vi medvetet skjutit upp då vi väntar på vad trädgårsarkitekten har för idéer. Vi har inte hunnit jämna till gräsmattan på baksidan, men det har vi också skjutit på av samma anledning. Taket över en del altanen på baksidan blev inte byggt, men det har vi också medvetet väntat med. Det blir en terassmarkis istället. Ett tag var planen ett solsegel, men det blir markis istället. Underspikningen är inte heller gjord. Det får skrivas upp på att göra-listan till nästa sommar. Olja altanen på framsidan får också skrivas upp på en ny lista.

Det sista vi ska pyssla med innan vintern är här är att städa garage och förråd och göra i ordning golvet i garaget så att vi kan använda det som just ett garage till vintern. Att slippa stå och skrapa bilrutorna och borsta bort en massa snö från bilen slipper jag gärna, särskilt nu när jag har med mig två småttingar när vi ska någonstans.

Vad ska vi göra sen då? I vinter ska vi nog mest småpyssla lite inomhus. Vi ska försöka färdigställa barnens rum. Fast jag antar att deras rum aldrig blir riktigt färdiga, de är ju under ständig förändring i takt med att de växer och får nya behov. Sedan är planen att vi ska få upp kakel i köket. Det hade vi tänkt fixa redan förra vintern, men så blev det inte. Sen ska vi förstås fundera och planera vad vi ska göra åt trädgården nästa vår och sommar utifrån trädgårdsarkitektens förslag. Inte lär vi bli sysslolösa denna vinter heller :)

1 kommentar:

  1. oj vad duktiga ni har varit!
    Vi har inte hunnit nästan någonting... förutom att föda barn förstås ;)
    //Emma

    SvaraRadera