onsdag 20 juli 2011

Minisemester #2

För andra gången den här sommaren hängde jag och kidsen med när maken skulle jobba i Umeå några dagar. Vi har varit på språng hela dagarna och haft jätteroligt. Jätteintensivt blir det också som vanligt och det har varit övertrötta barn vi har försökt få att sova på kvällarna. Jag blir mer trött än vanligt för det blir verkligen inte en sekunds paus då sovrutinerna för di små inte blir vad de brukar vara. Vi hann inte mer än sätta oss i bilen för att åka hem så slocknade jag och vaknade inte förrän i Skellefteå. Fast det är väl så det ska vara när man haft roligt och det är sååå värt det. Bilderna får nog tala för sig själv. Kanske hjälper jag till att tala vid en del bilder. Det kan ju vara himla svårt att se vad vi har haft för oss de här dagarna ;)

Astrid tävlar med Margareta i Varuhuset om vem som har störst glasögon.

Tittut!

Himla bra ställe för att vila lite.

När vi bokade hotellrummet förra gången sa de att det inte fick plats två barnsängar i något av deras rum. Det gör det! Förra gången bad vi om en säng till när vi såg att det hade fått plats med säkert 5 stycken om vi hade behövt det och den här gången bokade vi samma rum för att slippa ha en propeller mellan oss i sängen. Det här är alltså ungefär halva hotellrummet och som synas fick vi lätt plats med två sängar.

I badrummet hade det säkert fått plats 3 barnsängar även om det kanske inte är den trevligaste miljön för ett barn att sova i. Ställer man inte dit sängar så funkar det även bra att köra leksaksbilar där inne när det nu ändå finns så mycket utrymme.

Vi besökte Grekland som hastigast en av kvällarna.

Gott vin..

..och god mat..

..åt vi på Costas.

Glass till efterrätt tackade bara jag nej till.

Dagen efter snabbvisiten i Grekland gjorde vi en tidsresa till 1800-talets Sverige. Efter att ha kämpat med syskonvagnen i en mosteruppförsbacke var vi äntligen framme på Gammlia och friluftsmuseet.


Barnen fick springa av sig lite.

Alice hörde något och fick bråttom.

Astrid stannade upp i det hon gjorde, vände och följde efter.

Kuckuuu sa Astrid när de hittade hönsen och tuppen runt hörnet.




Plötsligt började Alice dansa tiptopdansen.


Att storhässjan var stor är det ingen tvekan om.

Gamla grejer.
 
När man inte vet exakt hur dagen kommer att se ut, var man kommer att befinna sig vid vilken tidpunkt och om det råkar finnas något ställe som serverar mat just där och då så är det, som jag sagt tidigare, sjukt bra med mattermos. I med mat på morgonen och man behöver inte få griniga hungriga barn utan kan snabbt plocka fram något att äta när det behövs.

Gungeligung. Astrids rädsla för gungor verkar också ha släppt.

Promenader, promenader och promenader.

Tröttelitrött.

Lilla söta hunden under armen i väntan på att den arbetande pappan skulle sluta för dagen så att vi kunde få middag i magarna.

Astrid tog en fördrink (vatten naturligtvis) i lobbyn medan vi väntade.



Jag hann med en sväng i gymmet båda kvällarna. Testade en, för mig, ny maskin. Wave heter den och det är ungefär som att åka skridskor. Kväll nr 2 avverkade jag 8 km på den. Ganska roligt. Det bästa var att de där kilometerna gick fort. En kvart så var det klart så det kan kanske bara ses som uppvärmning för styrkepasset jag körde efteråt.

Ben och rumpa är det man tränar i den där wavegrejen.

Massor av lekparkshäng = glada, nöjda barn.

Plättar och hallon får avsluta bildbombningen. Massor av lek, bus, skratt, god mat, trötta barn och föräldrar, får sammanfatta dagarna i Umeå.

1 kommentar: