söndag 10 juli 2011

Som om vi inte hade nog att göra

Hmm, vad ska jag börja med?
Hoppa lite i groparna där buskarna ska planteras.
Hjälpa till att mäta är kul.
Allt som behövs för att plantera lite.
Några buskar..
..och några buskar till.
Astrid tyckte att vätskepauserna var roligast.
Idag stod inte bara plantering på schemat. Idag har vi (läs maken och svärfar) flyttat på den blivande lekstugan. Alice och Astrid övervakade naturligtvis så att allt gick rätt till. Alice ser så mycket fram emot att få en lekstuga och vill nog gärna att hon ska kunna börja vara där redan nu, men det är en del att göra innan det går.
Nästan på plats.
För säkerhets skull hjälpte Alice farfar i traktorn så att det verkligen skulle bli rätt.
Astrid sprang mot traktorn med hörselkåporna i händerna, men när hon väl skulle få åka med blev traktorn otäck och hon ville inte alls åka längre.
Sådärja, då är det bara resten kvar då. Vi har fixat oss ett litet sidoprojekt även denna sommar bara för att vi inte ska behöva oroa oss över att bli sysslolösa. Förra året byggde vi barnens kök, i år ska hundkojan påbörja förvandlingen till lekstuga. Dörren som är på baksidan och alltså inte syns på bilden ska flyttas (känns inte så schysst att låta barnen krypa ut och in genom hundluckan;), fönster måste också monteras, det ska målas både ut- och invändigt, en liten veranda ska byggas och så ska ju barnens lilla hus förstås inredas och nu går min hjärna på högvarv för att planera hur allt ska se ut. Sandlådan ska även flyttas närmare lekstugan, det ska planteras blåbärsbuskar ganska nära lekstugan så att barnen har nära att plocka goda bär och vi ska nog ha rabarber längs ena väggen. Naturligtvis ska vi så nytt gräs där det nu ser ut som ett månlandskap. Lite att göra ja. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar