tisdag 1 juni 2010

Alla vägar bär till... Max!?

Varje år betalar vi en avgift till vår vägförening. Pengarna går bland annat till vägunderhåll och snöröjning. Det har i flera år förts diskussioner om vad som räknas som ett hushåll och vad som räknas som flera hushåll. Ibland undrar man hur en del resonerar. På vissa fastigheter står flera bostadshus och det bor en familj i varje hus. Det är några som tycker att varje hushåll ska betala in varsin årsavgift till föreningen då de menar att varje hushåll drar nytta av att vägen snöröjs och underhålls. De som har flera bostadshus på sin fastighet tycker naturligtvis inte det av olika anledningar. Den "bästa" anledningen någon lyckats komma på till att inte behöva betala varsin avgift måste ändå vara de som sa att de alltid äter middag tillsammans i ett av husen och att betydelsen av ordet hushåll har med maten och var man äter den att göra. Så om vi aldrig äter hemma utan alltid äter på Max så är det vårt hushåll och då borde vi väl inte behöva betala någon vägavgift? ;)

Jag har aldrig varit med på något av vägmötena, men funderar faktiskt på att vara med på nästa bara för att få delta i dessa givande diskussioner :)

2 kommentarer:

  1. Haha folk är så uppfinningsrika när det kommer till att försöka spara lite pengar! Kan nog vara lite kul att vara på de där mötena kan jag tänka mig :P

    SvaraRadera
  2. Det borde nog vara reglerat någonstans vad som menas med hushåll - även om tanken med Max låter lockande!

    SvaraRadera