måndag 7 juni 2010

Vem behöver Glamour..

..när man kan vara med på ett vägmöte här i byn?

Jag hade ju verkligen sett fram emot att vara med på kvällens vägmöte. Nu var mötet en lite tokig tid, mitt i läggning av Alice och det kändes liiite onödigt att fixa barnvakt bara för att jag tycker att det skulle vara kul att höra på alla spännande diskussioner. Thomas kan ju återge dem åt mig :)

Samma person som tycker att de bara ska behöva betala en årsavgift till vägföreningen då de alltid äter middag i det ena av husen och således bara är ett hushåll trots att det är två familjer som bor i varsitt hus hade en del "roliga" synpunkter även på detta möte. Inte helt oväntat kanske. Den här gången tyckte han att de 3 familjer som ska bygga hus här inom de närmsta månaderna ska betala 21 000 kr vardera för att fixa till den ena delen av vägen. Orsaken till att vägen nu är så dålig beror, enligt samma person, på nybyggnationerna. Vilka har då byggt här på sistone? Det enda hus som är relativt nybyggt är vårt. Så med andra ord är det vårt fel att vägen är så fruktansvärt dålig trots att Thomas såg till att merparten av all tung transport skedde på vintern på tjälfrusen väg. Men vägen hade tydligen varit sååå fin och de hade precis fixat till den innan vårt hus byggdes. Då började någon av de andra protestera och efter en stund kommer det fram att inget har gjorts åt vägen sedan den asfalterades 1984. Alltså 1984, det var ju inte igår direkt :) Dessutom var detta inget som alla var med och betalade utan det var en karl som bodde här då som tog pengarna ur egen ficka för att de skulle få en bra väg.

Vet inte om jag är lättroad eller bara helt puckad som tycker att de här mötena verkar vara av rätt bra underhållningvärde ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar