tisdag 5 oktober 2010

6 fast nästan 7

Idag har vi varit på 6-månaderskontroll med Astrid som blir 7 månader om 2 dagar. Det känns egentligen inte som att det finns så mycket att säga om vad som händer i 7-månaderstjejens liv för det skriver jag ju om hela tiden. Hon väger i alla fall 8075 gram och mäter 70 cm, alltså fortfarande på mittenkurvan viktmässigt och lite över mittkurvan på längden. Jag brukar ju alltid jämföra med Alice vid samma ålder. En Alice som var 10 dagar yngre än vad Astrid är nu vägde 7700 gram och var 66,5 cm lång (kort).

Astrid kan det hon bör kunna och kom ut från bvc med en okstämpel i rumpan och en tandborste.



Astrid fortsätter att vara en glad tjej dock med ett hett humör. När det inte går som hon vill hörs det, men det går över lika fort. De två små nya tänderna börjar synas lite nertill i munnen nu.


Världens bästa storasyster måste ju också få vara med på ett hörn. Igår fastnade Astrid halvvägs ut från myspölen, hon tog sig varken fram eller bak och meddelade att hon inte var helt nöjd med situationen. Samtidigt höll vi på att stöka undan efter middagen och vi frågade Alice om hon ville gå och kramas med Astrid. Sötungen gick fram till Attis, försökte lyfta upp henne i pölen igen, kramade henne och försökte prata med henne. Det lät som att hon försökte säga: Du behöver inte vara ledsen, jag är ju här. Fast helt nöjd är hon inte när lillasyster är snabb som blixten och tar tag i något hon leker med:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar