lördag 23 oktober 2010

Dans och musik

De flesta barn brukar ju gilla musik. Alice har haft en ganska specifik musiksmak också, det har inte funkat med vad som helst. Hiphop och RnB är det som fått henne att dansa loss. Det har dock varit lugnt på dansfronten för henne ett bra tag fram till nu då hon då och då rycks med när det spelas något bra. Lite blyg verkar hon också ha blivit för man får helst inte titta på henne när hon dansar. Blygheten släpper lite om man själv dansar runt som en galning på golvet med henne. Våra danskunskaper är begränsade, men vi gör så gott vi kan :)

Astrid däremot är inte det minsta blyg, visar redan ett stort intresse för dans och utan att vi faktiskt har dansat särskilt mycket här hemma på sistone så förstod vi idag att hon vet vad dansa betyder. Hon blev som hypnotiserad när det visades ett dansprogram på mtv idag. Medan Thomas och Alice tittade vidare på dansprogrammet placerade jag Astrid i matsolen för att ge henne middag. Musiken hörde vi ju fortfarande där vi satt och Astrid började då och då gunga i takt till den. Jag frågar henne: -Dansar du? Astrid börjar gunga i stolen igen och säger: -Dassa dassa. Alltså hon är 7 månader och 2 veckor, ska hennes första ord bli dansa?? Visst brukar hon säga dadada, lalala, tatata, mamama, papapa osv, men dassa kändes mer som ett ord och inte bara en ramsa. Kanske har hon sin framtida karriär i dansen? :) Hon lär ju i alla fall ha nytta av sin vighet om hon har turen att ha kvar den när hon blir lite äldre.

Här dansas det inte. Astrid tuggar på en plastfisk. Fisk är för övrigt hennes favvomat just nu. Serverar vi lax och potatis äter hon hur mycket som helst.

2 kommentarer: