lördag 2 oktober 2010

Närproducerat lördagsgodis

Nu har svärisarna stängt sitt lilla växthus för vintern och de kom hit med en paprikaplanta som vi ska försöka hålla vid liv och kanske lyckas vi skörda en paprika eller två. Vi fick även några tomater som ligger på rad i fönstret i förhoppning om att de mognar lite mer i ljuset.


Garanterat fritt från bekämpningsmedel och sånt.

De här är säkert lika goda som de vi fick av svärisarna för några veckor sedan och man kan inte tro det, men det är faktiskt stor skillnad på smaken på dessa och köpestomater. Vår förhoppning är att vi nästa sommar eller sommaren därpå har ett litet växthus med några tomat-, gurk- och paprikaplantor. Hur det blir med den saken återstår att se, vi har ju som bekant inte gröna fingrar.

Man hade ju kunnat önska att det var just närproducerade nyttigheter vi gav åt Alice som lördagsgodis, men så bra föräldrar är vi inte. För Alice är russin lika med godis och det funkar så länge det funkar. Idag festade vi till det lite och gav henne hela fyra (!!) stycken chokladdoppade russin. Lyckan var stor där hon satt och mumsade i sig sitt godis framför tv:n.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar