söndag 17 oktober 2010

Sjukt

När man inte känner sig helt kry är det inte helt lätt att roa barnen. Man har inte tillräckligt med energi för att busa en hel dag och att försöka förklara för dem att man helst vill ligga i soffan under en filt är ju ingen idé. Igår försökte vi roa oss så gott vi kunde här hemma. Idag är Alice med mammo och faffa (farmor och farfar) och hon har nog betydligt roligare där än med oss tråkmånsar här hemma. Jag gissar att hon nog inte kommer att vara helt nöjd över att bli hemskjutsad därifrån snart.


Arga konstnären. Alice var nog lite arg igår. Med snuviga föräldrar, lite lägre tempo, inga aktiviteter utanför hemmet blir man med all rätt lite less och irriterad.


Astrid var inte arg. Hon är nöjd så länge hon får vara med i Alices rum.


En lagom aktivitet medan barnen leker är att dricka te, läsa Family Living. Synd bara att fikat på bordet inte är ätbart. Lite för mycket tid att fundera har man också när man bara lallar på hemma, man hinner få alldeles för många idéer på nya projekt att ta tag i.


Äta måste man även om man inte är helt kry och Thomas gjorde en insats i köket och vi fick en supergod lördagsmiddag. Alice ville titta på..


..och äta rå rödlök!! Man slutar aldrig förvånas över den tjejen. Sedan åt hon biff, bakad potatis, rödlöks- och tomatsallad med oss!!


Lite kvällsbus och mys framför tv:n innan läggdags. Båda blev så uppspelta och var inte helt nöjda över att behöva lägga sig i sina sängar. Mamman och pappan i det här huset var mer nöjda med det för det innebär ju att man får pusta ut i soffan och kanske sova själv. Jag noterar att Alices pyjamasar börjar vara i minsta laget, dags att investera i några nya.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar